Kampüs Yaşamı

Yemek Hizmetleri


İTÜ  Geliştirme Vakfı Okulları İzmir okullarında yemek hizmeti eğitimin bir parçası olarak görülmekte, sağlıklı bir eğitim için sağlıklı bir beslenme programı öğrencilerimize sunulmaktadır. Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji dört besin grubunun her öğünde yeterli miktarlarda tüketilmesi ile sağlanır. Okulumuzda verilen sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı alanında uzman olan BATI MUTFAK Hazır Mutfak Sanayi ve Tic. A.Ş birimleri tarafından okulumuz yemekhanesinde hazırlanıp sunulmaktadır. 

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Okulları’nda yemeklerini hazırlayan BATI MUTFAK Hazır Yemek San. ve Tic. AŞ’nin tüm mutfakları, geçerli olan yönetim sistemleri kapsamında düzenli olarak, habersiz denetime tabi tutulmaktadır. Hijyen kalite departmanı tarafından gerçekleştirilen bu denetimlerde, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 18001 İş Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve süreçleri irdelenmektedir. Yemek firması, sahip olduğu belgelerin gereği olan kalite/hijyen uygulamalarının yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da denetlenmektedir.

Okulumuzun uluslararası akredite kuruluşlarca onaylı ISO 14001 Çevre ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikaları bulunmaktadır. Okul bünyesindeki İşyeri Hekimi, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı ve Çevre Mühendisinin koordinasyonunda yürütülen kontrol ve denetimlerle de, okuldaki diğer tüm fiziki alanlarda olduğu gibi yemekhane ve mutfakları da kapsayan denetimler düzenli olarak yapılmakta ve raporlanmaktadır. Gıda alımı-saklanması-servisi, hijyen, kullanılan alet ve ekipman  kontrolü günlük olarak yapılmaktadır. Çalışanların genel sağlık kontrolleri ve bulaşıcı hastalıklar yönünden takibi yapılmaktadır. 

Yemek üretiminde kullanılan tüm ürünlerin, yemek firması ile yapılan sözleşmeye uygun olarak belirlenmiş markalardan tedarik edilmiş olması önemlidir. Bu amaçla, okulun Satın Alma Bölümü ekibi tarafından, düzenli olarak, girdi ürünlerin sözleşmeye uygunluğu denetlenmekte, herhangi bir memnuniyetsizlik veya tedarik güçlüğü yaşanması durumunda, onaylı tedarikçi listesi güncellenmektedir.

YEMEK SUNUMU 

Aylık yemek menüsü, öğrenci, öğretmen, okul yönetimi, okul aile birliği üyesi veliler, okul doktoru ve beslenme uzmanı ve diğer yetkililerden oluşan Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Komitesi tarafından  öğrencilerin yaş özellikleri dikkate alarak günlük kalori, karbonhidrat ve protein ihtiyaçlarına göre hazırlanır, besin değerleri ve kalori hesaplamaları yapılarak okul yönetimine sunulur. 

Anaokulu öğrencilerimiz güne, sağlıklı ve zinde bir başlangıç yapmalarını sağlayacak olan kahvaltı ile başlar. İlkokul öğrencilerimiz ilk teneffüs saatinde aperatif kahvaltılarını yapar. Her çocuğun tüm yemeklerden yemelerine, değişik lezzetlerin farkına varmalarına ve tabaklarındaki yemeği bitirmelerine özen gösterilir. Öğrencilerin yemek sırasında, çatal, bıçak, kaşık ve peçeteyi kullanmalarına özen gösterilir.

Anaokulundan, 10. sınıf sonuna kadar, öğrencilerimizin yemek hizmeti alma zorunluluğu vardır. 11.ve 12. Sınıf öğrencilerimiz okul kantin ve kafeteryasından yararlanabilir.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat