İçeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sunmak ve trafiği analiz etmek için çerezler kullanıyoruz. Sitemizi kullanımınızla ilgili bilgileri ayrıca sosyal medya, reklamcılık ve analiz iş ortaklarımızla paylaşabiliriz. İş ortaklarımız, bu bilgileri kendilerine sağladığınız veya hizmetlerini kullanırken topladıkları diğer bilgilerle birleştirebilir.
Değerli Veli Adaylarımız,
2025-2026 eğitim ve öğretim yılında okulumuz bünyesindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi hazırlık, 9, 10, 11, 12. sınıflarımızda öğrenim görmek isteyen öğrenciler için aday öğrenci ön kayıt işlemleri başlamıştır.
Aday öğrenci kaydı için İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları web sayfasında bulunan kayıt modülündeki aday öğrenci bilgi formunun çevrimiçi olarak doldurulması gerekmektedir.
Düzey Belirleme Çalışması ve Okula Giriş Sınavı ile ilgili giriş belgeleri aday velilere e-posta veya telefon yoluyla iletilecektir.
Okula giriş sınavı ve kayıt kabul koşulları ile ilgili bilgilendirmeler aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
OKULA GİRİŞ SINAV TAKVİMİ
Okulumuzda düzenlenecek olan düzey belirleme çalışmaları ve okula giriş sınavları tabloda belirtilen tarih ve saatlerde yapılacaktır
TARİH |
DÜZEY |
AÇIKLAMA |
15 Şubat 2025 Cumartesi Saat 14:00 |
2019(Ekim-Kasım-Aralık)-2020- 2021-2022 (Ocak-Şubat-Mart) Doğumlu Öğrenciler |
Anaokulu aday öğrencilere, saat 14.00’te beceri atölye çalışması yapılacaktır. Çalışma 1,5 saat sürecektir. Bu çalışmalar sırasında aday velilerimize okulumuz konferans salonunda okul tanıtım sunumu yapılacaktır. |
15 Şubat 2025 Cumartesi Saat 11:00 |
|
1.sınıf aday öğrencilere, saat 11.00’de okul olgunluğu ölçeği ve atölye çalışması yapılacaktır. Çalışma 1,5 saat sürecektir. Bu çalışmalar sırasında aday velilerimize okulumuz konferans salonunda okul tanıtım sunumu yapılacaktır.
|
8 Şubat ve Saat 10:00 ve 14:00 |
|
1, 2 ve 3. sınıfta öğrenim gören öğrencilere, 8 ve 15 Şubat Cumartesi günü saat 10.00 ve 14.00’te düzey belirleme çalışması yapılacaktır. |
15 Şubat 2025 Cumartesi Saat 10:00 ve 14:00 |
|
4, 5, 6, 7. sınıfta öğrenim gören öğrenciler için Okula Giriş Sınavı 8 ve 15 Şubat Cumartesi günü saat 10.00 ve 14.00’te gerçekleştirilecektir. Sınavda başarılı olan 4. sınıf öğrencilerine “Eğitim Ödülü” verilecektir. |
8 Şubat ve Saat 10:00 ve 14:00 |
Hazırlık, 9, 10, 11, 12. Sınıf Aday |
8, 9, 10 ve 11. sınıfta öğrenim gören öğrenciler için Okula Giriş Sınavı 8 ve 15 Şubat Cumartesi günü saat 10.00 ve 14.00’te gerçekleştirilecektir.
|
§ Düzey belirleme çalışması ve okula giriş sınavları İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okullarında yapılacaktır.
§ Sınav sonuçları, 19.02.2025 tarihinde veli e-posta adreslerine mektup olarak gönderilecektir.
§ Düzey belirleme çalışmaları ve okula giriş sınavlarının sonuçlarına göre öğrenciler PDR görüşmesi ve kayıt süreci için davet edilecektir.
§ Kontenjan sınırlılığı sebebiyle, öğrencinizin PDR mülakatını sınav sonuçları açıklanmadan önce tamamlamanızı tavsiye ederiz.
§ İTÜ GV İzmir Okulları 2025-2026 eğitim öğretim yılı bursluluk yönetmeliği ve eğitim öğretim ücretleri web sayfasında paylaşılır.
§ 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı çevrimiçi ön kayıt formuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
DÜZEY BELİRLEME ÇALIŞMASI VE SINAV UYGULAMA ESASLARI
§ Sınavlarda A ve B kitapçığı olmak üzere iki çeşit kitapçık verilir.
§ Sınav günü sınava giremeyen öğrenci için mazeret sınavı uygulanmaz.
§ İlk 30 dakika geç kalan öğrenciler sınav salonuna kabul edilir, ancak bu durumdaki öğrencilere ek süre verilmez.
§ Öğrenciler, cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini kurşun kalemle yaparlar.
§ Öğrenciler, sınav salonlarına (kullanımı saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat haricinde) sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın sınava alınırlar. Belirtilen cihazları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanak tutularak geçersiz sayılır.
§ Öğrencilerimizin yanlarında kurşun kalem, silgi ve nüfus cüzdanlarını bulundurmaları gerekir.
§ Yüz yüze sınava kabul edilen öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturtulurlar. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda bulunan öğretmenlere aittir. Yerleşme işlemlerinden sonra görevli öğretmenler sınav kurallarını hatırlatır, mühürlü sınav evrak zarflarını öğrencilerin önünde açarlar cevap
kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıtırlar.
§ Yüz yüze sınava katılan öğrenciler, cevap kâğıdına okulumuz tarafından belirlenen Öğrenci Aday Numarası, Adı ve Soyadı, kitapçık türü gibi bilgilerini kodlarlar.
§ Sınav kitapçıkları sınav sonunda görevli öğretmene teslim edilir.
§ İlkokul ve ortaokul sınavlarında yanlış yanıtlar doğru yanıtları götürmez.
§ Hazırlık ve 9. sınıf aday sınavlarında 3 yanlış 1 doğruyu, 10-11-12. sınıf adaylarında sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürür.
§ Ortaokul sınav soruları, Talim Terbiye Kurulu tarafından belirlenen eğitim programları çerçevesinde olup, öğrencilerin öğrenim gördükleri düzeylerin sınav tarihine kadarki müfredatını içermektedir.
§ Lise sınav soruları, Talim Terbiye Kurulu tarafından belirlenen eğitim programları çerçevesinde olup, öğrencilerin öğrenim gördükleri düzeylerin sınav tarihine kadarki müfredatını içermektedir.
§ Sınav bitimine son 20 dakika kala sınıflardan çıkış yapılmaz, öğrencilerin sınav kontrollerini yapmaları için teşvik edilir.
§ Sınav düzeni ve sessizliğini korumak adına; sınav esnasında, velilerimiz kendileri için belirlenen alanlarda okulumuz ile ilgili bilgileri alma fırsatını bulabileceklerdir.
§ 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı kayıt prosedürü aşağıdaki gibidir.
KAYIT KABUL DÜZEYLERİ
2025-2026 eğitim ve öğretim yılında okulumuz bünyesinde bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesi sınıflarımıza belirlenen kontenjanlara göre öğrenci alınacaktır.
Kontenjanlara göre öğrenci alınacak olan grup/ sınıf düzeyleri aşağıda belirtilmiştir.
İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Anaokulu |
Ön hazırlık grupları - 2020-2021-2022 (Ocak-Şubat-Mart) doğumlu öğrenciler |
İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir İlkokulu |
İlkokul 2. Sınıf İlkokul 3. Sınıf İlkokul 4. Sınıf |
|
Ortaokul 6. Sınıf Ortaokul 7. Sınıf Ortaokul 8. Sınıf |
İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Anadolu Lisesi |
Lise 10. Sınıf Lise 11. Sınıf Lise 12. Sınıf |
KAYIT ve KABUL SÜREÇLERİ
ANAOKUL |
§ Başvuru sırasına göre, aday veliye yüz yüze görüşme günü ve saati için randevu verilir.
§ Anaokuluna başvuran her çocuk için bireysel tanıma çalışması yapılır.
§ Yüz yüze görüşme sırasında, veli adaylarımıza okul ile ilgili bilgilendirme yapılırken, eşzamanlı olarak, aday öğrenci ile rehberlik görüşmesi yapılır. Rehberlik birimi tarafından yapılan tanıma görüşmesinin tamamlanmasının ardından, aday veliye sonuç hakkında bilgilendirme yapılır.
§ Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin, sonuçların tebliğ edildiği tarihten itibaren 3 iş günü içinde tamamlanması beklenir. Bu süreden sonra, kontenjan durumuna göre sıradaki öğrencilere kesin kayıt hakkı tanınır.
İLKOKUL 1. SINIF |
§ Aday veli; İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları web sayfasında bulunan “Aday Öğrenci Bilgi Formu” nu çevrimiçi olarak doldurur veya okula gelerek çevrimiçi doldurması için destek alır.
§ Başvuru sırasına göre aday veliye yüz yüze görüşme günü ve saati için randevu verilir.
§ Yüz yüze görüşme sırasında, veli adaylarımıza okul ile ilgili bilgilendirme yapılırken, eşzamanlı olarak, aday öğrenci ile rehberlik görüşmesi yapılır. Rehberlik birimi tarafından yapılan tanıma görüşmesinin tamamlanmasının ardından, aday veliye sonuç hakkında bilgilendirme yapılır
§ Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin, sonuçların tebliğ edildiği tarihten itibaren 3 iş günü içinde tamamlanması beklenir. Bu süreden sonra kontenjan durumuna göre sıradaki öğrencilere kesin kayıt hakkı tanınır.
İLKOKUL 2, 3 ve 4. SINIFLAR |
§ İTÜ Geliştirme Vakfı ilkokul 2, 3 ve 4. Sınıflara aday öğrencilerin kayıt kabulü, ‘’Düzey Belirleme ve Öğrenci Tanıma Çalışması’’ yapılarak gerçekleşir.
§ Aday veli; İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları web sayfasında bulunan “Aday Öğrenci Bilgi Formu” nu çevrimiçi olarak doldurur veya okula gelerek çevrimiçi doldurması için destek alır.
§ Düzey Belirleme Çalışması’ ile ilgili ön bilgilendirme, aday velilere e-posta yoluyla iletilir.
§ Düzey belirleme çalışmaları, aday öğrencinin öğrenim göreceği sınıf düzeylerine göre hazırlanır ve Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programlarında belirtilen kazanımlar doğrultusunda Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi ve İngilizce derslerini kapsar.
§ Kesin kayıt işleminin gerçekleşmesi için öğrenci, yüz yüze bireysel tanıma çalışmasına davet edilir.
§ Düzey Belirleme Çalışması ve Rehberlik birimi tarafından yapılan bireysel öğrenci tanıma değerlendirmesi sonuçlarına göre, öğrencinin kesin kayıt hakkı kazanması, kayıt kabul komisyonu tarafından belirlenir.
§ Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin, sonuçların tebliğ edildiği tarihten itibaren 3 iş günü içinde tamamlanması beklenir. Bu süreden sonra kontenjan durumuna göre sıradaki öğrencilere kesin kayıt hakkı tanınır.
ORTAOKUL |
§ İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları, ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflara aday öğrencilerin kayıt kabulü, kontenjan dahilinde, eş zamanlı Okula Giriş Sınavı ve Öğrenci Tanıma Çalışması yapılarak gerçekleşir.
§ Aday veli; İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları web sayfasında bulunan “Aday Öğrenci Bilgi Formu” nu çevrimiçi olarak doldurur veya okula gelerek çevrimiçi doldurması için destek alır.
§ Sınav ile ilgili ön bilgilendirme aday velilere e-posta veya telefon yoluyla iletilir.
§ Sınav, aday öğrencinin öğrenim gördüğü düzeye göre hazırlanır ve Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programlarında belirtilen kazanımlar doğrultusunda; Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini kapsar.
§ Kesin kayıt işleminin gerçekleşmesi için, yüz yüze öğrenci bireysel tanıma çalışmasına davet edilir.
§ Okula giriş sınavı ve rehberlik birimi tarafından yapılan bireysel öğrenci tanıma değerlendirmesi sonuçlarına göre, öğrencinin kesin kayıt hakkı kazanması, kayıt kabul komisyonu tarafından belirlenir.
§ Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin, sonuçların tebliğ edildiği tarihten itibaren 3 iş günü içinde tamamlanması beklenir. Bu süreden sonra kontenjan durumuna göre sıradaki öğrencilere kesin kayıt hakkı tanınır.
LİSE HAZIRLIK / 9. SINIF |
§ İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Anadolu Lisesine, Hazırlık/ 9. sınıf kayıtları; Şubat ayı içerisinde yapılan Okula Giriş Sınavı ve Haziran ayında yapılan merkezi ulusal LGS (Liseye Geçiş Sınavı) sonuçlarına göre gerçekleşir.
§ Liseye yeni kaydolan tüm öğrenciler hazırlık sınıfına kaydolur. Ağustos ayında MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde (madde- 60) yapılacak olan yabancı dil ve Türkçe derslerinden yapılacak olan hazırlık sınıfı yeterlilik sınavlarında başarılı olan öğrencilerin kaydı 9. sınıfa alınır.
§ Bursluluk sınavı ve merkezi ulusal sistemle yapılan sınavlarda tam puan 500 olacak şekilde hesaplanır. Bu çerçevede okulumuz tarafından duyurulan taban puanın üzerinde puan almış her aday başvuruda bulunabilir.
§ Kayıt kabul sınavı ve Bursluluk sınavı, 8. sınıf düzeyine göre hazırlanır ve Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programlarında belirtilen kazanımlar doğrultusunda; Türkçe, Sosyal Bilimler, İngilizce, Matematik, Fen Bilimleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini kapsar.
§ Eğitim bursu, Haziran ayında yapılan LGS sınavı sonuçlarına göre, Burs Komisyonunun teklifi ve NESAN A.Ş. Yönetim Kurulu’nun kararı ile belirlenen puan aralıklarında başarı durumuna göre belirli oranlarda verilir. Bursluluk sınavına göre, kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin, sonuçların tebliğ edildiği tarihten itibaren 3 iş günü içinde tamamlanması beklenir. Bu süreden sonra kontenjan durumuna göre sıradaki öğrencilere kesin kayıt hakkı tanınır.
§ Haziran ayında yapılan LGS sınavı sonuçlarına göre; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan, Özel Okullar Başvuru Kılavuzu'nda yer alan Başvuru-Sınav ve Kayıt Takvimi'ne uygun olarak kesin kayıt işlemleri yapılır.
§ Liseye kayıt hakkı kazanan öğrencilerin portfolyosu istenir ve rehberlik birimi tarafından yüz yüze mülakat yapılır.
LİSE 10, 11 VE 12. SINIFLAR |
§ İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Anadolu Lisesi 10, 11 ve12. sınıf aday öğrencilerin kayıt kabulü, kontenjan dahilinde Okula Giriş Sınavı yapılarak gerçekleşir.
§ Kayıt kabul sınavı, aday öğrencinin öğrenim gördüğü düzeye göre hazırlanır ve Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programlarında belirtilen kazanımlar doğrultusunda; Matematik ve Fen Bilimleri ( Fizik, Kimya, Biyoloji), Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler ( Tarih, Coğrafya ) ve İngilizce derslerini kapsar. 12.sınıf aday öğrencilerinden ayrıca transkript (9, 10,11.sınıf e-okul notlarını içeren) istenir.
§ Kesin kayıt işleminin gerçekleşmesi için, öğrenci yüz yüze tanıma çalışmasına davet edilir.
§ Kayıt kabul sınavı ve Rehberlik Birimi tarafından yapılan bireysel öğrenci tanıma değerlendirmesi sonuçlarına göre, öğrencinin kesin kayıt hakkı kazanması, kayıt kabul komisyonu tarafından belirlenir.
§ Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin, sonuçların tebliğ edildiği tarihten itibaren 3 iş günü içinde tamamlanması beklenir. Bu süreden sonra kontenjan durumuna göre sıradaki öğrencilere kesin kayıt hakkı tanınır.
YURT DIŞINDAN GELECEK OLAN ÖĞRENCİLER |
§ Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler, bulundukları ülkenin Eğitim Ataşeliğinden veya “İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Yurt Dışı Denklik Bürosu’ndan alacakları denklik belgesi ile uygun bulunan sınıflara başvuruda bulunabilirler.
§ Bu durumdaki öğrenciler, okulumuza yapılan başvuru sonrasında okulumuzun PDR birimi tarafından “Aday Öğrenci Tanıma Formu”nun doldurulması sağlanır.
§ Ayrıca aday öğrencilere akademik düzeylerinin belirlenmesi amacıyla “Ara Sınıflar Kabul Sınavı” uygulanır.
§ Rehberlik birimi tarafından yapılan yüz yüze öğrenci tanıma değerlendirmesi sonuçlarına göre, öğrencinin kesin kayıt hakkı kazanması, kayıt kabul komisyonu tarafından belirlenir.
KAYIT KABUL İLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLENDİRMELER
YENİ KAYIT EVRAK LİSTESİ |
§ Öğrencinin, anne ve babanın nüfus cüzdanı fotokopisi
§ 2 adet öğrenci fotoğrafı
§ Birer adet anne – baba fotoğrafı
§ Banka dekontu
§ Protokol firma belgesi
§ İTÜ mensup belgesi (Mensup veliler için, İTÜ Personel Daire Başkanlığından imzalı, mühürlü olmalıdır. Mensup veliler için sadece anne ya da baba),
§ İTÜ mezun belgesi (Mezun veliler için sadece anne, baba, büyükanne, büyükbaba)
§ Veli mali yükümlülük taahhütnamesi (Kayıt sırasında okul yetkilisi tarafından imzalanmak üzere verilecektir.)
§ Kayıt işleminin tamamlanması için İTÜ GVO Net okul sistemi veli portalına giriş yapılarak sistemde bulunan kayıt formlarının doldurulması gerekmektedir.