Kayıt

Lise Kayıt Kabul Süreci

İTÜ GVO İZMİR ÖZEL ANADOLU LİSESİ
2020 – 2021 LİSE KAYIT KABUL SÜRECİ

İTÜ GVO İzmir Anadolu Lisesi hazırlık sınıfına öğrenci kayıtları ön kayıt ve kesin kayıt esasına göre yapılır. Ön kayıt sürecini tamamlayan öğrenciler arasında puan üstünlüğüne göre sıralama yapılarak öğrenci alımı gerçekleşir.

Okulumuz, hazırlık+4 yıl eğitim veren Özel Anadolu Lisesi statüsünde olup, 2020-2021 eğitim öğretim yılı hazırlık ve 9. Sınıflar için kontenjanımız 66 öğrencidir. Merkezi sınav sonuçlarına göre, okulumuzun belirlediği taban yüzdelik dilimi içerisinde yer alan öğrencilerin başvuruları aşağıda belirtilen kayıt takvimine göre alınır. Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin velilerine e-posta ile bilgilendirme yapılır.

- Kayıt döneminde boş kalan kontenjan durumuna göre 2. ön kayıt dönemine geçilir.

- Kayıt dönemi sonucunda boş kalan kontenjan bulunması durumunda puan üstünlüğüne göre serbest kayıt dönemine geçilir.

Ön kayıt sonucunda okula kesin kaydını yaptırıp herhangi bir sebepten dolayı kaydını geri alan adayların ücret iadesi, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ücretlerin iadesiyle ilgili 56.maddesi hükümlerine göre yapılır.

Kesin kayıt yaptırıp ayrılan öğrencilerin yerine, öğrencinin ayrılışı hangi kayıt dönemine denk gelmişse o kayıt dönemi içinde sıralama listesine göre yeni öğrenci kaydı yapılır.

İTÜ GVO İzmir Ortaokulundan geçiş yapan öğrencilerin geçiş kayıt avantajlarından ve eğitim bursundan yararlanabilmeleri için, 1. Kesin kayıt döneminde kayıt yaptırmaları beklenir.

BURS BİLGİLERİ

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Merkezi Sınav Puanına göre, aşağıdaki oranlarda burs verilecektir.

GENEL YÜZDELİK
DİLİM ARALIĞI

BURS ORANLARI

% 0,01 - % 1,00

% 100

% 1,01 - % 2,00

% 75

% 2,01 - % 3,00

% 50

% 3,01 - % 4,00

% 40

% 4,01 - % 10,00

% 30

* Kontenjan dâhilinde, belirli sayıda öğrenciye burs verilir.

Burs olanaklarından yararlanmak isteyen aday öğrenciler, rehberlik birimi tarafından öğrenci tanıma görüşmesine alınırlar. Bu nedenle öğrencilerin ön kayıt işlemi sırasında okulda bulunmaları gerekmektedir.

Sınava girmeyen ya da yurt dışından denklik belgesi ile gelen öğrencilerin prosedürü öğrenmek üzere kurumumuza müracaat etmeleri gerekmektedir.

HAZIRLIK YETERLİLİK

Liseye kabul edilen tüm öğrenciler hazırlık sınıfına kaydedilir. Hazırlık sınıfında öğrenim görmeden aynı okulun 9. sınıfına doğrudan geçmek isteyen öğrencilerin velileri, yeterlilik sınavından 5 gün önce okul yönetimine yazılı olarak başvurur.  Başvurusu alınan öğrenciler, birinci yabancı dil dersiyle Türkçe dersinden Ağustos ayının son haftasında ayında yeterlilik sınavına alınır. Bu sınavlar, sorumluluk sınavlarıyla ilgili usul ve esaslara göre yapılır. Her iki dersten de en az 70 puan alan öğrenciler, başarılı sayılarak 9. sınıfa devam ettirilir.

KAYIT TAKVİMİ
MEB SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI(Mahalli Yerleştirme Sınavı) 16 Temmuz 2020
1. ÖN KAYIT DÖNEMİ 17 Temmuz 2020 - 20 Temmuz 2020
1. KAYIT DÖNEMİ KESİN KAYITLARI 21-22 Temmuz 2020
2. ÖN KAYIT DÖNEMİ 23 Temmuz 2020 – 25 Temmuz 2020
2. KAYIT DÖNEMİ KESİN KAYITLARI 27-28 Temmuz 2020
SERBEST KAYIT DÖNEMİ 29 Temmuz 2020 – (kontenjan dâhilinde)

ÖN KAYIT EVRAK LİSTESİ

• Onaylı merkezi sınav sonuç belgesi
  • Öğrencinin kimlik fotokopisi
  • 1 adet vesikalık öğrenci fotoğrafı
  • Aday öğrenci bilgi formu

Başvurular İzmir/Gaziemir kampüsümüze şahsen yapılacaktır.