08.06.2021

“Deprem Uyarır, Bilinç Kurtarır” e-Twinning Projemiz - Deprem Konusundaki Bilinç Hayat Kurtarıyor!

İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları olarak 2020-2021 eğitim öğretim yılında Sosyal Bilimler zümresi olarak e-Twinning Projeleri kapsamında “DEPREM UYARIR, BİLİNÇ KURTARIR” sloganı ve 30 Ekim 2020 tarihinde yaşadığımız İzmir depreminin bizlere büyük bir öğreti olduğu bilinciyle bu projenin paydaş okullarından biri olduk.

Türkiye’nin çeşitli illerinden öğretmen ve öğrencilerin katkıları ve emekleriyle hayata geçirilen çalışmada,  e-Twinning platformu bu heyecan verici öğrenme topluluğunu bir araya getirdi. Projemiz kapsamında öğrencilerimiz hazırladıkları afet ve acil durum çantaları, depreme dayanıklı dayanıksız ev maketleri, sunumlar, broşürler, deprem farkındalık anketleri, pano çalışmalarıyla farkındalıklarını artırdılar.

Deprem konusunda bizlere profesyonel bilinç kazandıran AFAD ve Kızılay yetkilileri ile Kandilli Rasathanesi Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü Doç.Dr. Çağlar Özkaymak, Coğrafya Eğitimi Derneği’nden Ufuk Sözcü ile uzman webinar söyleşileri yaptık.

Birlikte öğrenmenin, bilinç kazanmanın, belki de günün birinde hayatımızı kurtaracak bilgiler edinmenin önemini kavradık. Böylece  deprem bilinci kazanma konusunda çok ciddi bir yol aldık. Bu süreçte öğrenci ve velilerimizin projemize koydukları katkıdan dolayı teşekkür ederiz.

e-Twinning Projemize ait bilgilendirme videomuz için tıklayınız