15.04.2022

Öğrencimiz Begüm Duman'dan TÜBİTAK İzmir Bölge Yarışması'nda İkincilik Başarısı

Ortaokul 6. sınıf öğrencimiz Begüm Duman, ‘Işığını Kaybeden Işık Dağı” projesi ile TÜBİTAK 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması’nda ikincilik elde ederek bizlere büyük bir mutluluk yaşattı.

Öğrencimiz Begüm Duman'dan TÜBİTAK İzmir Bölge Yarışması'nda İkincilik Başarısı

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Ortaokulu 6. sınıf öğrencimiz Begüm Duman, ‘Işığını Kaybeden Işık Dağı” projesi ile TÜBİTAK 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması’nda ikincilik elde ederek bizlere büyük bir mutluluk yaşattı.

Projede öğrencilere Türk mitolojisini sevdiren ve öğreten, okumayı eğlenceli hale getiren, farklı dijital tekniklerle hazırlanmış bir kitap tasarlandı. Kitabın hikayesinde Orta Asya’nın coğrafi ve tarihi kavramlarına değinilerek bilgilendirici metinlerle öyküleme tekniğinin anlamaya etkisi ölçüldü. Projede öğrencilerin Türk mitolojisi ile Türk ve Orta Asya tarihine ait kavramları öğrenirken eğlenmeleri sağlandı.

Öğrencimiz Begüm Duman’ı bu önemli başarı için tebrik ediyor ulusal finallerde başarılarının devamını diliyoruz. Projede danışmanlık yapan, Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Pınar Öngel’e tüm süreç boyunca öğrencimize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz.