İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın eğitim felsefesi; bilimsel yaklaşım, verimlilik, üretkenlik, yaratıcılık, evrensellik, yenilikçilik, süreç odaklılık ve değişimcilik değerlerine dayanmaktadır.
Eğitim felsefemiz çerçevesinde öğrencilerimizin araştırma, öğrenme ve sorgulamaya istekli; eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerisine sahip; iletişim becerileri gelişmiş, takım çalışmasına yatkın, paylaşımcı, bireysel ve akademik dürüstlüğü önemseyen, etik değerleri özümsemiş, öz güven sahibi ve yaşam boyu öğrenen bireyler olmalarını bekleriz.
Hazırlık sınıfında fen bilimleri ve matematik dersleri İngilizce yapılmaktadır. 9. sınıfta ve 10. sınıfta ise fen bilimleri ve matematik dersleri Türkçe yapılmakta, ayrıca haftada birer ders saati İngilizce terminoloji çalışmasına ayrılmaktadır. 9 ve 10. sınıflarda bu derslerin sınavları Türkçe olup sınav içerisinde bir bölümde, İngilizce terminoloji soruları yer almaktadır. 11 ve 12. sınıflarda ise fen bilimleri ve matematik dersleri tamamen Türkçe yapılmaktadır.
Hazırlık sınıfında İngilizce hazırlık yeterlilik sınavı sonuçlarına, 9. sınıftan itibaren ise Merkezi Sınav’a göre seviye sınıfları oluşturulur. Sınıflar 10. sınıfta akademik değerlendirmeler doğrultusunda yeniden düzenlenir. 10. sınıfın ikinci yarıyılında ise öğrenciler ilgili dersleri seçerek alanlarını belirlerler. 11. ve 12. sınıfta sınıflar, ders seçimleri doğrultusunda, seviye sınıflarına göre tekrar düzenlenir.
İLERİ BİLİM PROGRAMI
Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim insanı yetiştirilmesine kaynaklık etmek amacıyla araştırmacı ruha sahip, üretken ve bilimsel düşünmeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen, dört yıllık uygulama ve araştırma ağırlıklı, fen ve matematik ders saatlerinin arttırılmış olduğu, laboratuvar ve proje çalışmalarıyla desteklenen bir bilim programı uygulanır.
SERTİFİKALANDIRILMIŞ BİLGİSAYAR EĞİTİMİ VE PROGRAMI
Hazırlık ve 9. sınıf seviyelerinde uygulanan bilişim teknolojileri dersleri ile sertifikalandırılmış bilgisayar eğitimi sağlanmaktadır. Programlama ve teknoloji tasarımı gibi çalışmalarla öğrencinin edilgen değil, etken bir teknoloji okuryazarı olmasına katkıda bulunulur.
Bilişim online ders içerikleri “Akıllı Cihaz Tasarımı: Scratch For Arduino, Raspberry Pi; Kodlama: Scratch, Python, Alice, App İnventor, Unity; 3d Tasarım: Tinkercad, Solidworks, Sketchup, Photoshop; Web Tasarımı: Html5, Css; Veri Yönetimi, Girişimcilik, Kuluçka Merkezleri, E-Stem: Warm-Up, Start-Up, Projeler” konularını kapsamaktadır. Öğrencilerimiz aldıkları bu dersler sonunda uluslararası Autodesk sertifikası başta olmak üzere birçok ders alanında sertifika sahibi olmaktadır.
BRING YOUR OWN IPAD 1:1 PROGRAMI
Okulumuzun önemli akademik hedeflerinden biri, bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktadır. Bu hedefe yönelik, mevcut bilişim teknolojileri derslerimize ve bilişim destekli eğitim programımıza ek olarak eğitim öğretim sürecinde birçok derste i-pad kullanılmaktadır. Teknolojiyi bir öğrenme ve uygulama aracı haline getirmek, öğrencilerimizin bireysel hızlarına ve ilgi alanlarına göre bağımsız çalışmalar yapabilecekleri öğrenme ortamlarını zenginleştirmek amacıyla hazırlık sınıflarımızda “1 to 1-Birebir” BYOD (Bring Your Own Device) uygulaması ile derslerimiz yürütülmektedir.
Böylece, tabletlerini sadece bir oyun aracı olmaktan çıkarıp kendilerini organize edecekleri, notlarını alacakları, sunumlarını üretecekleri, portfolyolarını oluşturacakları, algoritmik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirebilecekleri bir araç haline getirmeleri konusunda öğrencilerimiz yönlendirilmektedirler.