Lise

SOSYAL SORUMLULUK HİZMET ÇALIŞMALARI

Programın amacı, öğrencilerin yaşadıkları toplum ve dünyayı tanımaları, insanlara ve çevreye karşı duyarlılıklarını geliştirmeleri, farklılıkları ve gereksinimleri fark etmeleri, kendi ülkesinde ve dünyadaki yaşam kalitesini attırmaya yönelik sorumluluk duyan bireyler olarak gelişmelerine destek olmaktır.

Bu amaçla hazırlanan sosyal sorumluluk- hizmet programı  anaokulu ve ilkokulda öğrencilerin okulda öğrendikleriyle gerçek yaşam arasında bağlantı kurmalarını desteklemeye, ortaokulda  bilinçlenmeye ve lisede öğrendiklerini aktif olarak uygulama ve alanda çalışmaya yöneliktir.

Bu çalışmalar, okulda, yerel bir merkezde ya da şehir dışında gerçekleşebilir.

Öğrenciler kendi projelerini seçme ve tasarlama konusunda teşvik edilir ve bu projelerin bir kısmı derslerde işlenen konuları temel alır, sınıfın çok daha ötesine yayılır ve öğrencilere içinde yaşadıkları topluma tam anlamıyla dahil olma şansı verir.

Okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerin sosyal sorumluluk-hizmet çalışmalarında bulunması esası vardır. Bu kapsamda tüm idareci ve öğretmenler sosyal hizmet çalışmalarına  katılırlar. Çalışmalar, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü tarafından yürütülür.

Sosyal sorumluluk - hizmet çalışmaları sonucu öğrencilerimizin;

• Özgüvenli olmaları
  • Tevazu gösterebilmeleri
  • Din-dil-ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin topluma hizmet etme alışkanlığı kazanmaları
  • İnsani ve toplumsal konulara duyarlılık göstermeleri
  • Topluma ve kendilerine fayda sağlamaları
  • Öğrendikleri ile gerçek yaşam arasında köprü kurabilmeleri
  • Sorumlulukları dâhilinde hareket edebilmeleri
  • Araştırabilmeleri ve planlama yapabilmeleri
  • Hizmet vermenin zorluklarını ve sorunsallıklarını görebilmeleri
  • Kendi sınırlarını zorlamaları ve maksimum kapasiteye ulaşmaları
  • Kalıcı öğrenmeye ulaşabilmeleri hedeflenmektedir.

Bu kapsamda, lisede ise bireysel ve grup projeleri gerçekleştirilir. Proje konuları; çocuklar, yaşlılar, kadınlar, bağımlılık, çevre, eğitim-öğretim ve sağlık gibi alanlardan seçilerek sivil toplum kuruluşları ve ilgili alanlarda yetkin kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirilir.

Her öğrenci yılda en az 20 saatlik sosyal sorumluluk projesine katılmak zorundadır.