01.04.2021

Kütüphanemizde Kitap Okuma Etkinlikleri

öğrencilerimize kütüphane dersi kapsamında yaratıcı yazma, Türkçe dersinde haftalık okuma çalışmaları ve anaokulu öğrencilerimiz için kütüphane ziyaretleri kapsamında yaş gruplarına uygun kitap okuma etkinlikleriyle anaokulundan liseye her öğrencimize okuma alışkanlığı kazandırmayı temel eğitim anlayışı olarak benimsiyoruz.

Kütüphanemizde Kitap Okuma Etkinlikleri

Okulumuzda öğrencilerimize okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, yaşam boyu öğrenme yetkinliği ve bilgi okuryazarı olma becerilerini edindirmek temel eğitim anlayışımız arasında yer almaktadır.

Bu kapsamda öğrencilerimize kütüphane dersi kapsamında yaratıcı yazma, Türkçe dersinde haftalık okuma çalışmaları, anaokulu öğrencilerimiz için kütüphane ziyaretleri kapsamında yaş gruplarına uygun kitap okuma etkinlikleri yapılmaktadır.

Sınıf seviyelerine göre programlanan bu çalışmalarla öğrencilerimiz, kütüphane kurallarını, kaynak türlerini, hikaye dinleme, araştırma yöntemlerini öğrenirken, okumanın, okuyarak öğrenmenin zenginliğini yaşıyorlar.