21.03.2023

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm Şehitlerimizi Andık

18 Mart Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümünde, İTÜ GVO İzmir Ailemizle birlikte gerçekleştirdiğimiz törende Çanakkale Şehitlerimizi andık.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.  Ortaokul ve lise öğrencilerimizin hazırladığı, dönemin koşullarında verilen zorlu mücadeleyle kazanılan Çanakkale Zaferini konu alan “Bir Destandır Çanakkale” draması sahne aldı. Törende, ortaokul koromuzun seslendirdiği Çanakkale türküleri ve öğrencimiz Defne Avcıoğlu’nun lirik dansı eşliğinde, 108 yıl önce Çanakkale’yi Geçilmez kılan canlarımızı andık.

Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu destanın yazılması için canlarını veren şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.