06.03.2023

Best Buddies Eşleştirme Törenimizi Büyük Bir Coşku ve Heyecanla Gerçekleştirdik

Best Buddies Eşleştirme Törenimizi Büyük Bir Coşku ve Heyecanla Gerçekleştirdik

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Anadolu Lisemizden gönüllü 20 öğrencimiz, dünyanın en büyük gönüllü ağlarından biri olan ve 53 ülkede uygulanan Best Buddies Programı, Best Buddies Turkey projesi kapsamında Şehit Polis Murat Koç Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileriyle “Best Buddies Eşleştirme Töreni”nde bir araya geldi.

Best Buddies Turkey Eşleştirme Törenimizin onur konuğu milli sporcu ve 'Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü Başkanı' Çağla Kubat oldu.

Güzel İşler Derneği ile birlikte yürüttüğümüz, zihinsel ve gelişimsel engeli bulunan bireylerle gönüllüler arasında arkadaşlık programı uygulamaları yapan Best Buddies Eşleştirme Törenimizde Lise Müdürümüz Serkan Gözder’in açılış konuşmasının yanı sıra, Şehit Polis Murat Koç Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri, lise orkestramızın mini konseri yer aldı.

Onur konuğumuz olarak törenimizde yer alan, üç kuşak İTÜ’lü olan değerli Çağla Kubat yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Burada kuracağımız dostluklar sizin için unutulmaz olacak. Size ihtiyacı olan ama farklı olan, ama onun dünyasıyla ortalık kurabileceğiniz bir arkadaşlık oluşturmak gerçekten çok yüce bir duygu. Bunu başarabileceğiniz için ben bile sizin adınıza çok heyecanlıyım. Değerli öğretmenlerim ve Güzel İşler Derneği’nin temsilcileri sizlere de seslenmek istiyorum. Gerçekten çok güzel işler başarmışsınız burada. Bu gençlere böyle özel bir fırsat sağladığınız ve yol gösterdiğiniz, onlara ışık olduğunuz için kendim, ülkem ve insanlık adına hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Best Buddies Eşleştirme Programında arkadaşları ile eşleşen ve best buddy olan öğrenciler, tören sonunda lise orkestramızın söylediği şarkılar eşliğinde bu güzel dostluğa ilk adımı attılar.