06.11.2023

Atatürk Araştırmacısı ve Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve 10 Kasım Atatürk’ü Ama Haftası etkinlikleri kapsamında, Atatürk araştırmacısı ve yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı’yı ağırladık.

38 yıldır Atatürk’ün insani ve liderlik yönlerine ilişkin araştırmalar yapan, kitaplar yazan Kalıpçı verdiği seminerde duygu dolu anlar yaşattı.

Kalıpçı seminerinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün bilinmeyen pek çok yönünü bizlerle paylaşırken liderlik özelliklerine ilişkin bir kez daha kendisine hayran bırakacak anekdotlar aktardı.

Yazdığı eserlerin gelirini sağlık ve eğitim alanlarına bağışlayan Kalıpçı’nın “Her Yönüyle İnsan Atatürk”, “Özlemden Eyleme Doğru Atatürk” ve “Anmaktan Anlamaya Doğru Atatürk’ ile son yazdığı ‘Esprileriyle İçimizden Biri Atatürk’ konulu kitapları bulunmaktadır.