25.07.2024

Doç. Dr. Meneviş Uzbay Pirili ile İklim Krizi ve Karbon Ayak İzi Konulu Seminerde Bir Araya Geldik

Ortaokul ve lise öğrencilerimiz, “İklim Krizi ve Karbon Ayak İzi” konulu seminerde Doç. Dr. Meneviş Uzbay Pirili ile bir araya geldi.

İzmir Ortaokulu ve Lise öğrencilerimiz, PS Life Style (Pozitif ve Sürdürülebilir Yaşam Tarzı Projesi) çerçevesinde yürütülen projeye ilişkin seminerde konuğumuz öğrencilerimizle Türkiye ve dünyada karbon ayak izine yönelik istatistik bilgiler paylaştı.

Sunumda ayrıca öğrencilerimize verilen QR Code’lar üzerinden kendi kişisel karbon ayak izlerini hesaplamaları sağlandı.

Ulaşım, beslenme, alışveriş gibi çeşitli alanlarda karbon ayak izimizi artıran unsurları öğrenmemizi sağlayan sunumda alınacak tedbirlere ilişkin de bilgi edindik.

Değerli Meneviş Uzbay Pirili’ye Avrupa Birliği Projesi kapsamında yaptığı çalışmalara ilişkin verdiği değerli bilgiler için teşekkür ediyoruz.

Hep birlikte; gezegenimizi koruyalım, karbon ayak izimizi küçültelim.