04.07.2024

Öğrencimiz Kaan Arslan’ın Makalesi Uluslararası Dergide Yayınlandı

Ortaokul öğrencimiz Kaan Arslan’ın projesine ait makalesi, dünyaca ünlü, bilimsel kalitesi yüksek, açık erişimli ve hakemli dergilerde yayınlandı.

Öğrencimiz Kaan Arslan’ın Makalesi Uluslararası Dergide Yayınlandı

İzmir Ortaokulu öğrencimiz Kaan Arslan’ın "3D Baskı Malzemesinin Arbacia Lixula Deniz Kestanesi Larvasındaki Zararı" isimli projesi, Uluslararası Journal of Toxicological Studies (JTS)’de, ayrıca uluslararası "Uttar Pradesh Journal Of Zoology" dergisinde yayınlanan makaleler arasında yer aldı.

Arslan, İTÜ GVO İzmir Fen Bilimleri öğretmeni Başak Topçu danışmanlığında ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Özlem Çakal Arslan desteği ile laboratuvar çalışmalarını yürüterek elde ettiği sonuçları raporladı.

Öğrencimiz projesinde, embriyonik gelişimi insanlarla %80 oranında benzerlik gösteren deniz kestanelerinin embriyolarının, ”PLA=3D yazıcı materyali”ne maruz bırakılması sonucunda kimyasalın embriyonik gelişim, döllenme (kısırlık) üzerindeki etkilerini tespit etmeyi amaçladı.

Öğrencimizi bu önemli başarısından dolayı tebrik ediyoruz. Öğretmenimize kendisine süreçte verdiği destek için teşekkür ediyoruz.