25.07.2024

Prof. Dr. Alper Baba’yı Bilim ve Proje Şenliği Kapsamında Okulumuzda Ağırladık

Prof. Dr. Alper Baba’yı Bilim ve Proje Şenliği Kapsamında Okulumuzda Ağırladık

İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları olarak Geleneksel Bilim ve Proje Şenliği etkinliklerimiz kapsamında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Alper Baba’yı ağırladık.

Değerli akademisyen öğrencilerimizle “İklim Değişikliğinin Su Kaynaklarına Etkisi” konulu seminerde bir araya geldi.

Sunumunda küresel su kullanımının her geçen yıl artış gösterdiğine değinen Baba, nüfus artışı, ekonomik gelişmeler ve tüketim alışkanlıklarının sonucunda bu kullanımın daha da arttığına değindi. Ayrıca yeryüzünde temiz ve kullanılabilir su kaynaklarının, özellikle son yüz  yıl içinde önemli derecede azalmasından dolayı önümüzdeki yıllarda konunun bir tehdit unsuru oluşturacağının altını çizdi. Su kaynaklarının verimli ve tutumlu kullanılması yönünde sağladığı farkındalık ve değerli bilgiler için Sayın Baba’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.