24.06.2024

Lisemizde Uluslararası Çift Lise Diploma Programı ile Fark Yaratmaya Devam Ediyoruz

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Anadolu Lisemizde, uluslararası boyutu güçlü eğitim anlayışımızla üniversiteyi yurt dışında okumayı hedefleyen öğrencilerimiz için gerçekleştirdiğimiz çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Okulumuz ve Academica Türkiye arasında “Uluslararası Çift Lise Diploma Programı” protokol anlaşması imzalandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan  ‘‘Academica International Studies“ okulları ile yaptığımız Çift Lise Diploması Programı anlaşması kapsamında öğrencilerimiz, hem İTÜ GVO İzmir mezunu aynı zamanda Academica International Studies (AIS) okulu mezunu olacaklar.

Lise öğrencilerimiz eğitim gördükleri 4 yıl süresince Çift Lise Diploma Programı ile Türk ve Amerikan lise programlarının birbirlerine entegre edilmesiyle geliştirilmiş güçlü bir akademik programa dahil olacaklar. Böylece üniversite tercihlerinde bir adım öne geçerek anlaşmalı üniversitelere doğrudan kabul alacaklar.

Program, her iki ülkenin eğitim sistemlerinin hedef kazanımlarının tümünü kapsamakta. Öğrencilerimiz böylelikle farklı bir kültür ve eğitim modelini deneyimleyerek dünyanın her yerinde geçerli olan bu diplomayla lise yıllarında dünya vatandaşı olma imkanına kavuşacaklar.