01.10.2024

İlkokul Öğrencilerimizle Avrupa Dil Günü Etkinliğinde Renkli Anlar Yaşadık

İlkokul öğrencilerimiz Avrupa Dil Günü kapsamında, tüm hafta boyunca yaptıkları çalışmaları sergilediler.

İlkokul Öğrencilerimizle Avrupa Dil Günü Etkinliğinde Renkli Anlar Yaşadık

İlkokul öğrencilerimiz ile Avrupa Konseyi ve Avrupa Komisyonu tarafından oluşturulan Avrupa Dil Gününü çeşitli etkinlikler ile kutladık.  Avrupa Dil Günü, her yıl 26 Eylül haftasında dil çeşitliliğini teşvik etmek amacıyla kutlanır.

Öğrencilerimizin dil edinimini ve genel kültürünü güçlendirmek amacıyla İngilizce Bölümü tarafından ilkokul öğrencilerimizle birlikte tüm hafta boyunca ülkelere ilişkin araştırma ve proje çalışmaları yapıldı.

Öğrencilerimiz, temsil ettikleri ülkeleri araştırıp dil ve kültürlerine ilişkin bilgiler verdiler, o ülkelerin diliyle şarkılar söyleyerek dans ettiler. Araştırmaları sonrası hazırladıkları poster ve renkli çalışmalarını sergilediler.