29.07.2024

Kültür ve Sanat Gecemizi Muhteşem Bir Sahne Gösterisiyle Gerçekleştirdik

Ortaokul ve lise öğrencilerimiz, dünya tarihinde hümanizme düşünceleri ve eylemleriyle yön vermiş önemli isimleri sahneledikleri Kültür ve Sanat Gecemizde tüm İTÜ GVO İzmir Ailemizi bir araya getirdiler.

Kültür ve Sanat Gecemizi Muhteşem Bir Sahne Gösterisiyle Gerçekleştirdik

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerimiz, dünya tarihinde hümanizme düşünceleri ve eylemleriyle yön vermiş önemli isimleri sahneledikleri Kültür ve Sanat Gecemizde tüm İTÜ GVO İzmir Ailemizi bir araya getirdiler.

“Yansımalar; Hümanizmin Yüzleri” temalı gösterimiz, Yıl Sonu Resim Sergisinin açılışı ile başladı. Kurucu Temsilcimiz Esra Sandalcı Adam konuşmasında, "Kültür ve sanat toplumların ruhunu, kimliğini, değerlerini yansıtan, geçmişten geleceğe köprü kuran en değerli hazinelerdir. Bir toplumun gelişmişliği kültür ve sanata verdiği değerle ölçülür. Kültür bir birikimdir, en büyük manevi zenginliktir.” diyerek İTÜ GVO İzmir’de öğrencilerimizin, evrensel bakış açısı ve entelektüel birikime sahip olmalarına verdiğimiz önemi vurguladı.

Farklı tarihlerden, farklı coğrafyalardan, hümanizmin dünya kültür elçileri olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Erasmus, Budha, Mevlana, Dante, Malala Yusufzay, Gandhi, Diana, Mandela’nın sahneye aktarıldığı Kültür ve Sanat Gecemizde öğrencilerimiz, şiirler, şarkılar ve danslarla muhteşem bir görsel şölen ortaya koydular.

Etkinliğimizin hazırlanmasında ve sahnelenmesinde emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.