24.07.2024

Meslek ve Kariyer Günü Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

Meslek ve Kariyer Günü Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, Meslek ve Kariyer Günü’nde alanında uzman, birbirinden değerli konuklarla bir araya geldi.

Öğrencilerimizin üniversite ve meslek seçimleri için önemli bir basamak niteliğinde olan etkinliğin açılış konuşmalarını, İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi Esra Sandalcı Adam ile İTÜ İzmir Mezunlar Derneği Başkanı Mimar Gülce Kuntay yaptı.

Açılış konuşmasında “Dünyanın en iyi işi severek yaptığınız iştir”, diyerek meslek seçiminin önemine vurgu yapan Sandalcı Adam, bugün henüz lise yıllarındayken; farklı mesleklere ilişkin bilgi sahibi olmanız belki de kendi yetkinliklerinize en uygun mesleği seçmenize yol gösterecek ve seveceğiniz bir meslek sahibi olmanızı sağlayacaktır, diyerek konuşmasını sürdürdü. İTÜ İzmir Mezunlar Derneği Başkanı Mimar Gülce Kuntay ise “sizlere gelecekten sesleniyorum, bunların hepsi geçecek, kafanızda her şey çok daha net olacak, bugününüzü daha anlamlı yaşayarak, geleceğinizi istediğiniz gibi planlayıp hedefinize ulaşacaksınız”, dedi.

Etkinliğimize katılım gösteren konuklarımız; Ekin Çil, İşletme Mühendisliği, Kamber Güngör Endüstri Mühendisliği, Murat Akçura Bilgisayar Mühendisliği, Ebru Devseren Hukuk, Bahrettin Türkoğlu Uçak Mühendisliği, Şenel Karaman Psikoloji, Erhan Yılmaz Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Can Uçkan Yüksel Endüstri Ürünleri Tasarımı, Selin Küçük Mimarlık alanlarında mesleklerine yönelik bilgi paylaşımı sonrasında atölye çalışmalarında öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerimizin ideallerinde yer alan meslekleri, alana dair tüm bilgileri edinme fırsatı buldukları etkinliğe katılan tüm değerli konuklarımıza teşekkür ediyoruz.